15.-19. august 2018 settes friluftsteateret Bronsebukkene opp på Hadeland Folkemuseum. Dette stykket er basert på et av Nordens største og merkeligste bronsealderfunn: Vestbyfunnet, som ble funnet på Grinvoll i 1924. I forbindelse med oppsetningen arrangeres en teater-SFO-uke med bronsealder og Bronsebukkene som tema.

Hadeland Teaterlag, i samarbeid med Hadeland Folkemuseum og UngHadeland er ansvarlig for Bronsealderuka.

Instruktører

Bendik Simensen, Lasse Friborg og Marthe S. Skeie er instruktører gjennom hele uken, alle tre med bakgrunn fra formidling og teaterinstruksjon for barn.

Marthe Stenerud Skeie er 25 år.
Utdannet dramapedagog fra Høgskolen i Oslo og Akershus og NTNU, og studerer nå ved Musikkteaterhøyskolen.
Marthe skal ha ansvaret for teaterleker og karakterarbeid.

Lasse Friborg er 22 år.
Utdannet skuespiller ved Norsk Skuespillerinstitutt, og studerer scenekamp ved Nordic Stagefight Society og Stagecombat Norway. Nå jobber han som skuespiller og instruktør, og har stor interesse for gammel krigshistorie og historiske våpen.
Lasse skal ha ansvaret for jakt og våpen-læring og tevling/konkurranser.

Bendik Simensen er 20 år.
Jobber som dramainstruktør og skuespiller. Han har erfaring fra blant annet Oslo Nye Teater og Nittedal Teater. Han er også hobbyhistoriker, og med særlig interesse for førkristne Norden.
Bendik skal ha ansvaret for primitivt friluftsliv/overlevelse.

Alle tre har vært med i Fagertun Barne- og Ungdomsteater, i 28 år til sammen!
De har også vært med i Bronsebukkene i flere år. Alle tre skal være med i årets oppsetning.

Kontakt

Har du spørsmål vedr bronsealderuka så ta kontakt med

Kristin Friborg
Hadeland Teaterlag
Tlf 99 70 81 81
E-post: kristin.friborg@gmail.com

Vil du leve som de gjorde i bronsealderen?
Vil du lære scenekamp og jaktmetoder fra bronsealderen, lære hvordan man levde uten fyrstikker og stål, og lage verktøy de brukte på den tiden?
Liker du å spille skuespill og lære historier, være ute i naturen og lage maten din på bål?

Da er BRONSEALDERUKA midt i blinken for deg.

Fra mandag 6. august til fredag 10. august kan du få være i bronsealderen hver dag på Hadeland Folkemuseum!

05.04.18: Påmeldingen er nå fulltegnet. Ta kontakt med Kristin Friborg, Hadeland teaterlag dersom du vil stå på venteliste.

Mer om hva som skjer i Bronsealderuka

BRONSEALDERUKA
 – EN KURSUKE FOR BARN I GRUNNSKOLEN

Scenekamp
Barna får ta del i et scenekampkurs med fokus på sikkerhet, partnerkontakt og historieformidling. De vil lære teknikker for hvordan mann iscenesetter en voldelig situasjon på en trygg og ansvarlig måte. I kurset blir barna introdusert for teknikker for blant annet slag, spark og lugging.

Primitivt friluftsliv
Kurset er en reise tilbake i tid, til en periode hvor avlingene ofte sviktet, og kunnskap om den naturlige verden rundt oss var et spørsmål om liv og død. Barna får, gjennom en praktisk tilnærming, lære om blant annet jakt, sanking, camping og håndarbeid, i en tid hvor stål og fyrstikker enda var utenkelig. På kurset får barna lage sine egne verktøy, og lære å benytte dem på måter som fortsatt er nyttig og relevant den dag i dag.

Teaterlek
Nordisk bronsealder var en tid uten skrevne ord, så historier og kunnskap ble derfor formidlet gjennom muntlig fortelling og dramatiseringer. På kurset for barna lære hvordan folk i en annen tid lekte, fortalte og demonstrerte. Kurset har fokus på lek og dramatisering.

Live-dagen
Live-dagen er den siste dagen av det ukelange kurset. På denne dagen skal barna benytte alt de har lært, for å leve en dag i bronsealderen. De får benytte historiske kostymer, lage sin egen bronsealdermat, og leve dagliglivet til en bronsealderstamme på Hadeland. Mot slutten av dagen er alle foreldre og foresatte invitert på gilde i stammen, og alle barn som ønsker kan velge å vise frem hva de har lært.

Når: mandag 6. – fred. 10. august 2018 kl 08.00 – 16.00
Hvor: Hadeland Folkemuseum
For hvem: barn og unge fra 6 – 12 år

Pris: 1750 kr (30% søskenmoderasjon) inkl. frokost, lunsj og fruktmåltid.
Arrangør: Hadeland Teaterlag, i samarbeid med Hadeland Folkemuseum og UngHadeland