UKM fylkesmønstring på Hadeland fra 2015

Det er nå bestemt at UKM fylkesmønstringen skal flyttes fra Nord-Gudbrandsdalen til Hadeland for perioden 2015-2017

UKM er en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM stimulerer og synliggjør ungdommens kulturelle aktivitet – lokalt, regionalt og nasjonalt.

I Oppland har alle 26 kommunene UKM og de er fordelt på ni lokale/regionale UKM mønstringer. Fra de lokale mønstringene sendes mellom 250-300 ungdommer videre til UKM fylkesmønstringen. Denne er det Oppland fylkeskommune som har hovedansvar for. Fylkesmønstringen arrangeres som regel på samme sted i 3 år og stedet rulleres fra region til region. I 2014 er det tredje året fylkesmønstringen arrangeres på Otta i Nord-Gudbrandsdalen.

Det er nå besluttet at fylkesmønstringen flyttes til Hadeland i 2015, med en intensjon om at den skal være der i 3 år. Hadeland videregående skole og den nye kultursalen blir arena for arrangementet.

Det å arrangere fylkesmønstringen av UKM er en stor og viktig oppgave, med høye krav til kompetanse og kvalitet. Det er også en fin profileringsmulighet for stedet og man har mulighet til å skape enda større eierskap og engasjement rundt store ungdomsarrangement, sier Sigrun Tomt Ulset, fylkeskontakt UKM Oppland.

22.januar ble det underskrevet en intensjonsavtale mellom alle involverte parter, om at fylkesmønstringen skal arrangeres på Hadeland i 3 år fremover. Partene er: Oppland fylkeskommune, Gran, Lunner og Jevnaker kommuner, Hadeland videregående skole og Hadeland kulturskole. Det er også etablert en teknisk komite for arrangementet.

Kulturproduksjon som fagfelt er de siste årene løftet opp, både innenfor kulturtjenestene og i skolen. Fylkesmønstringen på Hadeland VGS blir en glimrende arena hvor hadelandsungdommen kan drive kulturproduksjon i profesjonell målestokk. Ungdommene er heldige som får denne muligheten, sier Øyvind Norstrøm, leder kultur Jevnaker kommune.

Hadeland videregående skole og den nye kultursalen er en flott arena for fylkesmønstringen. Her kan vi samle alle ungdommene fra hele Oppland under et tak, med alle forestillinger, show, servering, overnatting og sosiale aktiviteter som hører til helgen.

Å få UKM fylkesmønstringen til Hadeland og arrangementet ved Hadeland videregående skole, er et svært viktig kulturbidrag til ungdom i regionen og en fantastisk mulighet til å vise fram skolen som arena for et slikt arrangement. Ungdom fra Hadeland vil kunne delta både som utøvere og som arrangører og vil oppleve mye læring gjennom et slikt arrangement. Forhåpentligvis vil all involvering føre til et tett og godt samarbeid og enormt mye moro, sier Soon Elisabeth Øhrling, Rektor Hadeland vgs.

sakset fra: http://www.oppland.no/Fag-og-tjenester/Kultur/Nyheter-kultur/UKM-fylkesmonstring-pa-Hadeland-fra-2015/

Foto: Avisen Hadeland v/Haakon Kalvsjøhagen

Foto: Avisen Hadeland v/Haakon Kalvsjøhagen


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.